Veel bestemmingen lenen zich prima voor een vakantie van één dag.

Eindhoven met een local

Eindhoven is de grootste stad en grootste gemeente onder de rivieren. Toch staat Eindhoven, of Eindje zoals de stad liefkozend door zijn inwoners wordt genoemd, niet bekend als stedentripbestemming. Als je de gemiddelde Nederlander vraagt naar Eindhoven dan is de kans groot dat je twee antwoorden krijgt: Philips en PSV. Natuurlijk heeft Eindhoven veel meer te bieden dan dat. Zo staat de stad bekend als één van de grootste kennisregio’s van Europa en is de herontwikkeling van Strijp-S uniek in zijn soort. Toch kon ik een slecht beeld vormen van de stad waar ik al meerdere malen was geweest. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt door de enthousiaste verhalen van Eefke Boelhouwers, die op mijn vraag om een keer als stadsgids en vertegenwoordiger van Eindhoven op te treden, volmondig ja zei.

Eefke Boelhouwers woont sinds 2000 in Eindhoven. Eefke: “In het begin snapte ik de stad niet. Lelijk! Ongezellig! Dat roepen veel mensen, ik ook in mijn eerste maanden in 040. Ik wilde terug naar West-Brabant waar ik geboren en getogen ben. Na een jaar viel het kwartje: ik leerde leuke plekken kennen om te gaan eten en livemuziek te zien. Strijp-S, voormalig Philips-terrein, opende de deuren en daar was van alles te beleven. De stad verandert op het moment zo snel. Niet alleen qua nieuwbouw, maar ook wat betreft winkels en gelegenheden voor eten, drinken en uitgaan. Ik denk dat Eindhoven er over vijf jaar weer heel anders uitziet. Eindhoven is echt een stad, maar voelt op een bepaalde manier ook dorps aan. Voor mij de perfecte combinatie. Ik ga hier nooit meer weg! De reden ook waarom ik het logo – de waves – heb laten tatoeëren.”

08:57 uur – de trein naar Eindhoven

Vanuit Roosendaal neem ik rond 09:00 de trein naar Eindhoven. Roosendaal – Eindhoven heeft niet de makkelijkste verbinding omdat je in Breda of Tilburg moet overstappen. De treinreis duurt alles bij elkaar iets meer dan een uur. Kom je vanuit andere streken in Nederland dan zal je logischerwijs met andere reistijden rekening moeten houden. Zo duurt een treinreis uit Amsterdam 1 uur en 19 minuten, vanuit Utrecht 51 minuten en vanuit Groningen bijna 3 uur. Om iets over tienen stap ik uit en onderaan de roltrappen staat mijn gids voor vandaag al op me te wachten.

10:10 uur – Space

Mijn kennismaking met Eindhoven begint gelijk op het station. Het kunstwerk “Space” van Daan Roosegaarde is sinds 2017 te vinden in de stationspassage. Deze negentig meter lange lichtwand bestaat uit satellietbeelden van verschillende delen van de wereld die op glazen lenzen zijn geprint. De constant veranderende led-verlichting en de speciale printtechniek zorgen ervoor dat het kunstwerk constant in beweging is en als het ware meebeweegt met de voorbijlopende treinreizigers. Daan Roosegaarde is ook verantwoordelijk voor het “Van Gogh-Roosegaarde fietspad” bij Eindhoven en “Beyond”, het op Hollandse meesters geïnspireerde 100 meter lange kunstwerk op Schiphol.

10:15 uur – station Eindhoven

Na een korte wandeling langs het kunstwerk lopen we via de hoofdingang naar buiten en nemen van een afstand een kijkje. Het station van Eindhoven is gebouwd en ontworpen door Koen van der Gaast in 1956. Er wordt vaak beweerd dat Van der Gaast zijn ontwerp gebaseerd heeft op een oude Philips radio. Hiervoor zijn geen bewijzen te vinden. De enige radio die enige gelijkenissen met het station heeft, is jaren na de voltooiing van het station pas ontworpen.

Voor het station staat een standbeeld van Anton Philips, één van de grondleggers van het huidige Philips.

10:17 uur – This is Eindhoven

Naast het station ligt het gebouw van “This is Eindhoven”, de toeristische dienst van de stad. Je kunt er een gratis stadsplattegrond ophalen, info krijgen over wat er te doen is in de stad, Eindhoven-memorabilia kopen met daarop het beroemde logo en fietsen huren. Deze laatste hebben we nodig om de verschillende hotspots in Eindhoven vandaag te bezoeken. We nemen de fietsen nog niet mee, maar halen ze op na ons bezoek aan het Philips Museum.

10:21 uur – het 18 Septemberplein

We lopen verder en steken het 18 Septemberplein over. Aan dit plein zijn enkele van de bekendste architectonisch bezienswaardigheden van Eindhoven te vinden. Als eerste zien we de “Bubble” aan onze linkerhand. Deze glazen zeepbel van de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas vormt samen met zijn andere creaties de “Tube” en de “Blob” de blikvangers van het plein. De “Tube” is de fietsenstalling, die tegenwoordig aan de binnenzijde prachtig beschilderd is en de “Blob” doet net als de “Bubble” dienst als winkelpand. Blob is de afkorting van “Binary Large Object”, een bekende term uit de computerwereld.

De laatste belangrijke bezienswaardigheid aan de overkant van het plein is de Lichttoren. Ooit had ik al eens het geluk om op deze toren te mogen staan onder de lichtreclame van Philips. Vandaag doen we het met een vluchtige worp op dit bijzondere gebouw dat al sinds 1921 de blikvanger van Eindhoven is.

We lopen langs de Blob en zien in een steegje een prachtig kunstwerk van Studio Giftig. Deze kleurrijke en ietwat macabere graffiti is te vinden achter de Vue bioscoop in de Expeditiestraat. We lopen verder en bezoeken ondertussen twee van de favoriete winkels van Eefke. Als eerste stappen we de boekenwinkel & koffiebar Van Piere binnen. We maken een rondje langs de boeken en nemen een kijkje in de kelder van de boekenwinkel waar je ook koffie kunt drinken. Leuk detail is dat je er vanuit de kelder een leuk inkijkje op straat hebt. Je kunt aan de voorbijlopende benen precies zien hoe druk het is. We steken de winkelstraat over en nemen nog een kijkje bij Home Stock. Deze winkel is, zoals ze zelf beweren, de hagelslag op de pindakaas van je interieur. We laten ons ondanks de uitverkoop niet verleiden en verlaten zonder aankopen de winkel.

10:43 uur – koffie met lekkers DENF coffee

De volgende stop is het favoriete koffietentje van Eefke: DENF coffee. DENF zit in de Witte Dame op het Clausplein. Op het terras is jammer genoeg geen plaats meer, maar binnen in het prachtige interieur van DENF coffee is het leuk zitten. Omdat de koffie bij DENF ambachtelijk wordt gebrand hangt er de hele dag de geur van verse koffie. Je kunt hier trouwens ook zakjes vers gebrande bonen voor thuis kopen. Ik bestel een espresso en een citroen-maanzaad muffin, Eefke dezelfde muffin en een cappuccino. Terwijl Eefke me de plannen voor de rest van de dag vertelt genieten we van de koffie en de muffin.

11:18 uur – Philips Museum

Na de koffie lopen we naar het Philips Museum. Dit museum is gevestigd op de plek waar heel vroeger de eerste gloeilampenfabriek van Philips te vinden was. Een deel van het museum is teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat en ziet er weer uit als de Philips gloeilampenfabriek uit 1891. In dit deel komen we een enthousiaste medewerker tegen die het hele proces, hoe maak je een gloeilamp, aan het uitleggen is. De jongen loopt met ons stap voor stap de processen door die nodig zijn om van katoen een kooldraad te maken en wat er daarna nog moet gebeuren om uiteindelijk een gloeilamp te maken. Hij leukt het verhaal op met anekdotes over de familie Philips en hun medewerkers. Nadat we zeker twintig minuten naar zijn boeiende verhaal en uitleg hebben geluisterd, bezoeken we de rest van het museum.

Tijdens onze wandeling door het museum komen we erachter wat een grote rol Philips gespeeld heeft in Nederland. Overal komen we radio’s, weegschalen, strijkijzers, scheerapparaten en koffiezetapparaten tegen die we vroeger zelf thuis hadden of iemand kenden die het in huis had. Het was een feest van herkenning, met name de ingerichte woon- en slaapkamers waren leuk om te zien. In de andere delen van het museum zien we het Philips van nu: een concern dat zich vooral richt op de gezondheidszorg en minder op consumentenproducten. Op het moment dat we het museum bezoeken is er de tijdelijke tentoonstelling “Vinyl! – De gouden jaren van Philips platen”. De tentoonstelling bestaat uit oude platenhoezen van de hoogtijdagen van het label Philips/Polygram. In het museum is bijna altijd een leuke tijdelijke tentoonstelling in het café te bezoeken.


Vanaf het Philips Museum lopen we terug richting het station en halen onze huurfietsen op bij “This is Eindhoven”. Vanaf het station fietsen we richting Stratumseind, maar we maken eerst nog een tussenstop bij een beeld van Rodin.

12:35 – Balzac

Voor het Van Abbemuseum staat misschien wel het mooiste beeld wat Auguste Rodin ooit gemaakt heeft. Het is een impressie van de beroemde romanschrijver Honoré de Balzac. Op het moment dat Rodin in 1898 het beeld voltooide waren de kritieken niet mals, het beeld zou ruw en onafgewerkt zijn. Pas veel later zouden grote namen uit de kunstwereld het beeld als het meesterwerk van Rodin gaan zien. Dit beeld is niet alleen in Eindhoven te vinden, maar ook in het openluchtmuseum Middelheim in Antwerpen, in het MoMa in New York en tweemaal in Parijs.

Achter het beeld staat het Van Abbemuseum; het museum voor hedendaagse kunst van Eindhoven. We slaan het museum over, maar ben je fan van moderne kunst dan is het een aanrader. In het museum zijn werken van onder meer Picasso, Kandinsky en Lissitzky te vinden.

Voor Eefke is het vandaag een duidelijk geval van “kill your darlings”. Door het ene te kiezen vallen vele andere opties weer af. We gaan lunchen bij Fifth, maar fietsen nog snel even langs een paar plekken waar we ook hadden kunnen eten. Zo komen we langs enkele restaurants die volgens Eefke echt even genoemd moeten worden: voor chic tafelen El Puente en Valenzia en gezellig aanschuiven bij bar bistro Calypso op Stratumseind. De langste uitgaansstraat van Eindhoven heeft tegenwoordig dus meer te bieden dan kroegen en bars waar je tot in de kleine uurtjes kunt feesten. We draaien om en fietsen langs Michelinsterrestaurant Zarzo en de stadsbrouwerij van Eindhoven.

12:50 uur – lunch bij Fifth NRE

De keuze is op Fifth gevallen, een restaurant dat nog niet zo heel lang geleden zijn deuren opende in de oude gasfabriek van Eindhoven, een van de oudste gebouwen in de stad op het voormalig NRE-terrein. We nemen snel een kijkje in de prachtig verbouwde fabriekshal, maar gaan buiten in de zon op het terras zitten. Het is even zoeken op de modern vormgeven lunchkaart. Als de serveerster komt, bestellen we een broodje ossenworst en een 12 uurtje. Mijn 12 uurtje bestaat uit een pomodorisoep, een halve ciabatta met tonijnsalade, een halve ciabatta met pastrami en een garnalenkroket. Al met al een behoorlijke lunch. Het broodje van Eefke ziet er goed uit en smaakt ook zo, weet ze me te vertellen. Je kunt bij Fifth ‘s ochtends al terecht voor koffie, daarna lunch en diner en aansluitend borrelen aan de mooie bar. Vooral in het weekend zullen ze regelmatige (live) jazzmuziek programmeren. Check hun agenda voor optredens.

Na de lunch zoeken we onze fietsen weer op en gaan richting de Berenkuil. Onderweg komen we langs het DAF-museum dat nu verbouwd wordt.

14:20 uur – De Berenkuil

De Berenkuil is van oorsprong een verkeersplein voor fietsers dat dienst doet als de graffiti spot van Eindhoven. Ieder jaar worden de wanden weer zwart geverfd waarna graffitikunstenaars uit binnen- en buitenland hun pieces komen zetten tijdens het “Step in the Arena” graffitifestival. De Berenkuil heeft hierdoor ieder jaar een ander uiterlijk. Het graffitifestival wordt jaarlijks in juni gehouden en is gratis toegankelijk.
We zetten de fietsen even weg en lopen langs de verschillende kunstwerken. De verschillende stijlen van de kunstenaars zijn goed te onderscheiden. Persoonlijke favoriet zijn het futuristische landschap van de “LoveLetters Crew”, de Transformer en de portretten van Van Gogh, Dali en het Melkmeisje, waarvan ik de kunstenaar niet kon achterhalen.

Na een korte wandeling door de Berenkuil stappen we weer op de fiets en rijden richting de TU/e Campus.

14:32 uur – TU/e Campus

Veel mensen denken dat het terrein van de TU/e Campus alleen toegankelijk is voor studenten en werknemers, maar dat is niet zo. Als je wilt, kun je gebruik maken van alle faciliteiten op het terrein. Denk aan lezingen, optredens, de kapper, tentoonstellingen en zelfs een supermarktje. We fietsen over de campus en komen uit bij het recentelijk gerestaureerde Atlas-gebouw dat tegenwoordig de titel ‘duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld’ draagt. Het Atlas-gebouw is niet alleen goed voor het milieu, maar ook bijzonder mooi geworden. Als we doorfietsen zien we de “Zwarte Doos”, het filmhuis en grand café van de campus.

14:37 uur – Silly walks tunnel

We verlaten de TU/e-Campus via de Dommeltunnel, die sinds 2016 is omgedoopt tot de “Silly Walks Tunnel”. De graffitikunstenaars van Studio Giftig hebben de tunnel voorzien van afbeeldingen van John Cleese die zijn beroemde Silly Walks-sketch doet. Ze kregen in 2016 John Cleese zover om de tunnel te openen onder veel mediabelangstelling. Hij weigerde overigens wel om zelf zijn Silly Walk in het echt te doen.

We fietsen via het station, de Vestdijktunnel en Fellenoord richting het PSV-stadion en Strijp-S. Eefke is duidelijk geen voetbalfan en slaan het stadion over. Wil je meer zien van het PSV-stadion en de rijke geschiedenis van de club dan is het PSV-museum een aanrader. In het stadion kun je trouwens ook bij verschillende restaurants eten. Dan heb je zicht op de grasmat en tribunes.

Aan de PSV-laan zien we nog een paar indrukwekkende street art kunstwerken waaronder een breiende dame, Guus Meeuwis en bekende PSV-spelers. Als we iets verder fietsen zien we dat er hard gewerkt wordt om de hele muur vol te zetten met kunstwerken.

14:53 uur – Strijp-S

Strijp-S is een voormalig bedrijventerrein van Philips dat is uitgegroeid tot de moderne en creatieve woonwijk die het nu is. Nog steeds is de wijk volop in ontwikkeling met veel ruimte voor nieuwe creatieve ideeën en innovatie. De oude fabrieksgebouwen en kantoren zijn in de loop van de jaren omgebouwd tot woontorens of hebben een ander doel gekregen. Strijp-S is nog lang niet af, de komende jaren zal de wijk nog meerdere malen van uiterlijk veranderen. Op Strijp-S geldt: kun je het verzinnen, dan zal het er waarschijnlijk wel zijn.
Wij fietsen verder en komen uit bij het Blue Collar Hotel, een niet alledaags hotel met bijzondere themakamers en slaapzalen. Wie wil er nou niet slapen in een Burlesque of een Jack Daniels hotelkamer? Het hotel is trouwens letterlijk om de hoek als je in het Klokgebouw een concert of festival meepikt. De bar is eens uitgeroepen tot mooiste van Nederland. In het Blue Collar theater worden regelmatig burlesque shows en andere optredens gegeven. Dit zou een perfect einde van onze dag zijn geweest, maar jammer genoeg zijn er vandaag geen shows. Op de website kun je vinden wanneer deze er wel zijn.

Achter het Blue Collar Hotel zien we het kunstwerk “The Sound of Strijp-S”. Artiesten als Fresku, Mia, Die Antwoord en Peter van Peter Pan Speedrock zijn er levensgroot te zien. In totaal is deze graffitimuur 140 meter lang en zou volgens sommige bronnen de grootste graffitiwand van Nederland zijn.

15:06 uur – Vershal het Veem

Vershal Het Veem is nou zo’n typisch Strijp-S project: in eerste instantie lijkt het een gewone vershal waar enkele kleine ondernemers hun producten aan de man proberen te brengen. Als we door de hal lopen zien we een ambachtelijke slager, een kookstudio, wat kleine restaurantjes en een viswinkel met Strijpse forellen. Deze forellen worden gekweekt door “Duurzame kost” op de hoger gelegen etages van het gebouw. De vissen bemesten de groentes die boven op de visbakken worden gekweekt. Deze groenten worden weer verkocht door “Duurzame kost”. Vissen die midden in de stad worden gekweekt en twintig meter van de plek waar ze gevangen weer verkocht worden: dit kan alleen op Strijp-S.

In Vershal Het Veem zit een brouwerij die verschillende eigen bieren brouwt, maar ook veel andere bieren verkoopt. Op tap bij Het Veem heb je de keuze uit vierentwintig verschillende en op fles een veelvoud hiervan. Hop Creator IPA, Techno Tripel en Forbidden City zijn slechts enkele voorbeelden van biertjes die Het Veem zelf brouwt.

Eefke kiest verstandig voor een alcoholvrije Erdinger, terwijl ik de door Het Veem gebrouwen Gose probeer. De Generator Gose wordt traditioneel met zout gebrouwen. Naar mijn smaak was dit biertje iets te zout, waardoor de dorst alleen maar groter wordt.

We fietsen met een kleine omweg naar de Urban shopper, want volgens Eefke mag het Natlab niet ontbreken in mijn verhaal. Het Natlab is een filmtheater, theater en een restaurant en een begrip in Eindhoven. Het is de plek waar vanaf 1914 de wetenschappers van Philips hun onderzoeken deden. Albert Einstein zou er ooit een lezing hebben gehouden en het is de plek waar koningin Wilhelmina in 1927 de eerste draadloze radioverbinding met Oost-Indië maakte.

15:55 – Urban Shopper

We zetten de fietsen weg bij De Ontdekfabriek, een leuke plek voor kinderfeestjes en schoolreisjes en lopen via de Torenallee naar de Urban Shopper. Onderweg komen we verschillende leuke eettentjes en bijzondere winkeltjes tegen. In de Urban Shopper zijn allerlei winkeltjes samengevoegd die volgens eigen zeggen hét winkelhart van Strijp-S vormen. Er is bijvoorbeeld een kapper en een plek waar je graffitiworkshops kunt volgen. Via de achteringang gaan we naar buiten en lopen naar Intelligentia.

16:24 uur – Intelligentia Taste Rooms

Intelligentia is de origineelste en volgens Eefke beste ijssalon van Nederland. Na het proeven van het ijs deel ik deze mening. Met smaken als zwarte kers/rode wijn, Casa de Papel, braam/lavendel, Forrest Gump en Undercover is het zeker niet een doorsnee ijssalon. Drijvende kracht achter dit bijzondere concept is Björn Cocu; theesommelier, imker, ijsmaker en culinaire duizendpoot. Eefke noemt hem de Willy Wonka van Eindhoven. Zo bedacht hij al eens worstenbroodijs en serveerde hij gerechten op basis van een multiple choice lijst samengesteld naar aanleiding van je persoonlijkheid.

Na een verhuizing binnen Strijp-S en een kleine naamsverandering zijn er grote plannen voor de nieuwe locatie. Zo gaan er in de “Wonder Room” fancy high teas van de Mat Hatter en cocktails met ijs als basis geserveerd worden.

Wij gaan op het terras zitten en bestellen een ice tasting. Je kunt kiezen uit een grote en een kleine. Het is warm, dus doe maar de grote variant! Omdat we niet kunnen kiezen laten we de keus over aan de serveerster. We krijgen negen verschillende bolletjes ijs waarvan de ene smaak nog bijzonderder is dan de andere. Persoonlijke favorieten zijn het Casa de Papel ijs, waar een pitje in zit en het yoghurt-honingijs. Intelligentia werkt met thema’s, dus er zijn altijd bijzondere nieuwe smaken om te proeven. Ook voor koffie met chocola of gebak kun je hier terecht.

17:18 uur – rondje Eindhoven

Na deze smaaksensatie (ik durf het geen ijsje te noemen) stappen we weer op de fiets. We rijden een klein stukje door het gerenoveerde Philipsdorp vanwaar je bijna overal een goed uitzicht hebt op het Philips stadion. We komen langs TAC.nu, een kunstcentrum met veel tijdelijke exposities, evenementen, een bar en op dit moment een Koreaans restaurant (aanrader!) en we zien nog een prachtige muurschildering van een kleurrijke pauw door Decofiti.

Als we de fietsen hierna hebben teruggebracht doen we lopend nog een rondje door de stad. We nemen een kijkje bij de Down Town Gourmet Market in de Smalle Haven, springen even binnen bij Lab-1, de oudste bioscoop van Eindhoven en tegenwoordig ook adres voor dansfeestjes en lopen even binnen bij de expositie in de Kazerne. Hier kun je ook eten, borrelen en zelfs slapen.

Twee winkels die we aandoen wil ik er even uitpikken. Als eerste de Bierbrigadier. Je zou kunnen zeggen de zoveelste bebaarde-mannen-met-houthakkersblouses-winkel. Toch is de Bierbrigadier een winkel die zich onderscheidt en een duidelijke mening heeft wat er binnen de muren van deze bierspeciaalzaak verkocht moet worden. Zo wordt er veel aandacht besteed aan lokaal gebrouwen bieren en importen ze verse IPA’s uit Amerika.

De Eppo Stripspeciaalzaak is een begrip voor stripminnend Eindhoven. De winkel opende in 1978 zijn deuren en is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste stripspeciaalzaken in Nederland. Mis je nog een stripboek in je collectie dan is de kans groot dat je hem bij Eppo zal vinden. Ze verkopen er ook manga en allerlei goodies die iets met strips of films en series te maken hebben.

18:25 uur – Van Moll craft beer

Na dit mini-rondje door Eindhoven, Eefke; vergeef me, ik ben vast het een en ander vergeten, gaan we richting Van Moll Craft Beer.  Onze beide partners zullen aanschuiven voor de rest van de avond. Net als eerder vandaag bij brouwerij Het Veem is er bij Van Moll een indrukwekkende hoeveelheid bier te krijgen, waarvan een groot deel op de tap. Als de keus zo groot is dat kiezen onmogelijk wordt, ga ik altijd voor de leukste naam. De keus valt op “Langharig tuig”, een hoppy weizen van 5,5 procent. Het tweede biertje van “Van Moll” dat ik proef is de “Guave”: een gin & tonic & komkommer pale ale. Van Moll Craft Beer is een fijne plek om voor het eten een drankje te doen. We zaten binnen – het terras zat bomvol – aan lange tafels in een gezellig decor. Voor de liefhebber liggen er verschillende spelletjes en puzzels. Na de biertjes lopen we op het gemakje naar ‘t Rozenknopje voor het diner.

19:30 uur – ‘t Rozenknopje

Café-restaurant ’t Rozenknopje noemt zichzelf de leukste huiskamer van Gestel. “De Rozenknop” is al sinds mensenheugenis op deze plaats te vinden en is hoewel het van eigenaar is gewisseld niet veel veranderd. Nog steeds kun je er voor een paar centen een daghap krijgen aan de stamtafel en worden er speciale middagen en avonden georganiseerd voor de ouderen uit de wijk. De zolder van de Rozenknop is een theaterzaal waar regelmatig optredens zijn van bands uit binnen- en buitenland. Denk aan roots, blues en americana in een (semi-)akoestische bezetting. Check hun agenda hiervoor.

We krijgen een plekje op een verhoging in de hoek van het café waar we een degelijke maaltijd geserveerd krijgen. Goed gebakken rib-eye met verse frietjes en groente. Als afsluiter bestellen we een kaasplankje met verschillende lokale kazen.

22:21 uur – VANE Skybar

We sluiten de dag af in de VANE Skybar, de plek waar je volgens Eefke en veel anderen de beste cocktails van Eindhoven kunt drinken. De Skybar hoort bij het gelijknamige restaurant een verdieping lager. De cocktailkaart wordt samengesteld en regelmatig vernieuwd door Tess Posthumus. Tess Posthumus is uitgeroepen tot de beste barvrouw ter wereld. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, heb je vanaf het terras van de Skybar een indrukwekkend uitzicht over Eindhoven. Ik bestel de “Postduif”, een signature cocktail van Posthumus. Dit is een cocktail op basis van pekoe thee en Union salted & spices rum. Een heerlijke afsluiter van de dag. Na de cocktail bedank ik Eefke hartelijk voor deze bijzondere dag en neem de laatste trein terug naar huis.

Het was een leuke en erg interessante dag in Eindhoven. Dankzij Eefke heb ik een nieuwe kijk op de stad Eindhoven gekregen. Natuurlijk wist ik wel dat Eindhoven een bruisende stad was, maar nu weet ik waar ik dat moet zoeken.  De vele leuke initiatieven die voornamelijk gedreven worden door kleine lokale ondernemers maken de stad tot iets unieks. We hebben vandaag meer dingen overgeslagen dan dat we bezocht hebben. Ik denk dat we op deze manier nog wel drie dagen door de stad hadden kunnen lopen zonder alles gezien te hebben. Wie weet krijgt dit verhaal nog een vervolg. Jammer genoeg is Eefke Boelhouwers niet in te huren als stadsgids, maar met dit verhaal als leidraad moet je een heel eind komen.

Soortgelijke berichten

Verrassend Zwolle
23 september 2019
Haarlem met vrienden
12 juni 2018
Rondrit langs Brabantse dorpjes
22 april 2020