Veel bestemmingen lenen zich prima voor een vakantie van één dag.

Streetart en de highlights van Bristol

Bristol is een grote stad in het zuidwesten van Engeland. Met bijna een half miljoen inwoners is het een van de grootste steden van Engeland. Historisch gezien staat de stad bekend als internationale haven- en universiteitsstad. Deze combinatie zorgt er nu nog steeds voor dat Bristol een levendige stad is met vele gezichten. Iedere wijk in de stad heeft zijn eigen uitstraling en bezienswaardigheden. Bristol staat bekend om de vele streetart die er te vinden is, met name om zijn Banksy’s. Alleen al op loopafstand van het historische centrum kom je een stuk of zes van zijn kunstwerken tegen. Ben je bereid wat verder te lopen of een bus te nemen, dan zijn er nog veel meer in de stad te vinden.

De ligging van Bristol aan de Bristol Avon zorgde er in het verleden voor dat Bristol kon uitgroeien tot een belangrijke havenstad. Nu zijn er op en rond de kades van de rivier voornamelijk toeristen te vinden die er een van de musea bezoeken, lekker op het terras zitten of er een wandeling maken. Als je geen zin hebt om alles te voet te doen, zijn er langs de kades verschillende ferry’s te vinden die de eilanden en kades met elkaar verbinden.We bezoeken Bristol tijdens een rondreis door het zuidwesten van Engeland. We (vrouw, dochter en ik) zijn vanaf Amsterdam Schiphol in een uur en een kwartier naar Bristol airport gevlogen, daar namen we de Airport Flyer naar Bristol Temple Meads. We brachten eerst een bezoek aan de plaatsen Bath en Plymouth voor we deze railtrip afsloten in Bristol. Om eerlijk te zijn hadden we ons niet heel veel van de stad voorgesteld, maar dat bleek een denkfout te zijn. Als we van het station naar het hotel wandelen, zien we al verschillende leuke straatjes, toffe streetart en gezellige pubs. Zelfs het weer in Bristol zit mee, wat heb je nog meer nodig voor een geschikte stedentrip.

Slapen in het Clayton Hotel Bristol City

We slapen in het Clayton Hotel Bristol City midden in het historische centrum van Bristol. Het grote voordeel van dit hotel is, dat zo goed als alle bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel liggen. Bijkomend voordeel is dat het bijna in het uitgaanscentrum van Bristol ligt. Dus wel alles op loopafstand, maar geen geluidsoverlast. Het is een mooi en modern hotel, met een grote lobby en ruime onlangs gerenoveerde kamers. Het hotel is een van de initiatiefnemers van verschillende streetartfestivals in Bristol. In en op het hotel zijn meerdere kunstwerken te zien.

Tips over waar te overnachten in Bristol lees je hier.

09:00 uur – wandelen langs streetart

Nadat we rustig zijn opgestaan, verlaten we rond negen uur het hotel om op zoek te gaan naar een leuke ontbijtplek. Zodra we buiten stappen zien we gelijk meerdere grote streetart kunstwerken. Het merendeel van deze kunstwerken zijn tijdens het “See no Evil” festival in 2012 gezet, een festival dat toen voor de tweede en laatste keer in Bristol werd gehouden. Als eerste zien we het werk “The Duel of Bristol” van Conor Harrington.
Daarna “Clothed with the Sun” van El Mac en de beschilderde oude stadspoorten van Andy Council.
We steken de straat over en zien twee immense werken van M-City en Nick Walker en een kleiner werk van Tats Cru.
Dan zien we een grote hond van vijf verdiepingen hoog van de Aryz en op het gebouw ernaast twee acht verdiepingen hoog getekende stokpoppetjes van STIK.
Er tegenover staat de “See no Evil” murial van Inkie en iets verderop kijken we naar een parkeergarage met daarop de mechanische vogel van Pixelpancho.
We denken dat we het merendeel van de kunstwerken in dit deel van Bristol wel gezien en gevonden hebben. Natuurlijk is er als je goed zoekt nog veel meer te zien, maar we laten het voor wat het is en gaan nu echt op zoek naar ontbijt.

09:30 uur – ontbijt bij Ahh Toots

We lopen een klein stukje terug en steken bij Christmas street, de Rupert street over en zien daar een steegje dat zo uit een Harry Potterboek lijkt te komen. Daar zien we niet de bakkerij van Jacob Kowalski (Fantastic Beasts and Where to Find Them), maar “Ahh Toots”. In de etalage van deze prachtige bakkerij staan – volgens eigen zeggen – veertig taarten in de etalage. We gaan binnen zitten en krijgen kleine ontbijtkaart. Ze noemen zichzelf een “Art Focussed Cakery” die gespecialiseerd is in bijzondere taarten. De ene taart in de etalage is nog mooier dan de andere, toch kiezen we voor een wat meer klassiek ontbijt met havermout. De dochter kiest natuurlijk wel een stuk taart uit, dat met veel smaak opgegeten wordt.
Ahh Toots is geopend van woensdag tot en met zaterdag, maar alleen op woensdag, donderdag en vrijdag kun je er zonder reservering binnenlopen voor een ontbijt.

09:55 uur ­– Christmas steps, Foster’s Almshouses, streetart en Banksy

Na het ontbijt wandelen we het steegje naast de cakery in en klimmen via de Christmas steps naar het hoger gelegen deel van Colston street en zien aan de linkerkant Foster’s Almshouses. Een prachtig huis en een kapel uit de vijftiende eeuw. Een deel van het gebouw is in gebruik als winkelruimte op de Christmas steps, terwijl de rest van het pand slechts eenmaal per jaar open is voor publiek. Dit is tijdens Monumentendag.
Vanaf hier zoeken we ons een weg naar de brug over Frogmore street. In dit deel van Bristol wordt (als we de stad bezoeken) op meerdere plaatsen aan de weg gewerkt. Hierdoor moeten we omweg nemen, voor we uiteindelijk in Frogmore street aankomen. In de straat komen we verschillende toffe streetart werken tegen.
Voor de Banksy moeten we de trap op en zien vanaf de brug “Well Hung Lover”. Dit kunstwerk van misschien wel de bekendste straatkunstenaar ter wereld is sinds 2006 op deze plek te zien. In 2009 is het kunstwerk beschoten met een paintballgeweer, dat verschillende blauwe plekken op het kunstwerk heeft achtergelaten en later in 2018 is het kunstwerk nogmaals beschadigd door zwarte verf. Ondanks dit blijft het een krachtig beeld, waar altijd wel een groepje toeristen naar staat te kijken.

10:10 uur ­– Bristol City Council, College Green en de kathedraal van Bristol

We wandelen richting College Green waaraan het Bristol City Council staat en de kathedraal van Bristol. Ondertussen is er een waterig zonnetje tevoorschijn gekomen, waardoor het stadhuis van Bristol en de vijver ervoor mooi verlicht worden.
We lopen verder over het College Green en komen uit bij de kathedraal van Bristol. De oudste delen van de kathedraal stammen uit de dertiende eeuw. De oude Romaanse delen zijn in de loop van de eeuwen vervangen door gotische elementen, waardoor de kathedraal een moderner uiterlijk heeft dan je zou verwachten. Nieuwere delen van de kathedraal uit de negentiende eeuw zijn gebouwd in de neogotische stijl. De kathedraal van Bristol kan – als er geen diensten of andere activiteiten gehouden worden ­­– gratis bezocht worden er wordt wel een vrijwillige donatie gevraagd aan de bezoekers.
De binnenzijde van de kathedraal is prachtig versierd met een gewelvenplafond, dat op zijn beurt weer gedecoreerd is met goudkleurige ribben. De hele kathedraal wordt kleurrijk verlicht door het gebrandschilderde glas. Sommige van deze ramen stammen nog uit de veertiende eeuw, al zijn de meeste het resultaat van een restauratie uit de achttiende eeuw.

10:32 uur – Brandon Hill en de Cabot Tower

Vanaf de kathedraal gaan we via Deanery Road richting Brandon Hill. Daar zien we gelijk het Great Gatehouse staan, een prachtig historisch gebouw met een poort uit de twaalfde eeuw. Dit pand werd gebruikt als kerk van de abdij tot de bouw van de kathedraal was afgerond.
Iets verderop zien we de bibliotheek van Bristol; het gebouw lijkt nog helemaal authentiek. We nemen een kijkje binnen, maar we zien al snel dat alleen de centrale hal nog origineel is.
Op de zijgevel van de Three Tuns Pub zien we een art-nouveaukunstwerk van Zesk, met daarnaast kunst van “Silent Hobo”. Op het T-shirt van een van de figuren staat de #standwithscotty, een shout-out aan de BMX’er Scotty Cranmer die tijdens een wedstrijd gedeeltelijk verlamd raakte.
We steken de weg over en lopen de straat York Place in, om daar via de trappetjes aan het einde van de straat in Brandon Hill Park te komen. Via smalle wandelpaden vinden we een weg naar boven richting de Cabot Tower en onderweg komen we behoorlijk wat eekhoorns tegen. Deze eekhoorns zijn ongestoord hun wintervoorraad aan het verzamelen. Vanaf de Cabot Tower, die gratis bezocht kan worden, heb je een van de mooiste uitzichten over het historische centrum van Bristol.
De toren is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw, ter ere van het vierhonderdjarige jubileum van de reis die John Cabot maakte vanuit Bristol. Tijdens deze reis werd Newfoundland ontdekt. De toren heeft een hoogte van 32 meter en steekt in totaal 102 meter boven zeeniveau uit. Vooral het uitzicht over het historische centrum van Bristol, is de moeite waard. De smalle trappen van de toren maken het klimmen niet heel makkelijk, zeker omdat je last hebt van dalend en klimmend verkeer dat elkaar onderweg tegenkomt.

10:57 uur – Wills Memorial Building Tower en het Bristol Museum & Art Gallery

We verlaten Brandon Hill Park via Charlotte street en slaan linksaf. Op de hoek van de straat zien we op de zijgevel van de Bristol and Bath distillery nog een mooie murial.
Hier steken we de straat over en staan dan tegenover “Wills Memorial Building Tower”. Deze neogotische toren is gebouwd in het begin van de vorige eeuw in opdracht van de broers Wills, ter ere van hun vader. Wills Memorial Building Tower is een van de laatste neogotische gebouwen in Engeland. De toren heeft veel weg van een kerktoren, maar is onderdeel van de Universiteit van Bristol. In de toren en de aangrenzende gebouwen is de rechtenfaculteit en de faculteit aardwetenschappen te vinden. Het gebouw is officieel niet toegankelijk voor publiek, maar de deur staat open en we nemen een kijkje in de enorme centrale hal van de toren.
We lopen een deur verder en gaan binnen bij het Bristol Museum & Art Gallery. Net als veel andere musea in Engeland die handen van de overheid zijn, is een bezoek aan het museum gratis. Het museum heeft vijf verschillende afdelingen en er worden met grote regelmaat tentoonstellingen en exposities gehouden. De bekendste hiervan was een expositie van Banksy: Banksy versus Bristol Museum. Tijdens deze expositie waren zeventig werken van Banksy te zien in het museum. Nu is er alleen nu het standbeeld “Paint-Pot Angel” te zien in de centrale hal van het museum.
We lopen eerst een rondje door de afdeling Egyptologie. Daar zien we verschillende sarcofagen en allerlei andere attributen die de Egyptenaren gebruikten bij hun begrafenisrituelen. In de volgende ruimte zien we een groot Syrisch plateau met daarbij de vermelding dat de plaats waar dit gevonden is, nu helemaal verwoest is door IS.
Op de eerste verdieping komen we opgezette dinosaurusskeletten tegen. Daar is ook de afdeling zoölogie met Alfred the Gorilla, een dodo en allerlei andere bedreigde diersoorten. De afdeling met mineralen slaan we over en we gaan weer een verdieping hoger naar de afdelingen met Franse kunst, Victoriaanse kunst en oude Europese meesters. Het is een leuke collectie, maar er hangen geen werken tussen die er echt tussenuit springen.
Vanaf deze verdieping heb je een goed zicht op de Bristol Boxkite, een levensgrote replica van het eerste vliegtuig dat voor het Engelse leger werd gemaakt. Na een kort bezoek aan de afdeling met Chinees en Aziatisch glas gaan we terug naar beneden en verlaten het museum. Het is een relatief kort museumbezoek, maar we willen nog meer van de stad zien. Zeker nu de zon zich laat zien.

12:14 uur – Clifton Suspension Bridge en de Clifton Observatory

Vanaf het Bristol Museum & Art Gallery is het ongeveer twintig minuten wandelen naar de Clifton Suspension Bridge. De wandeling – die lichtelijk bergop gaat – kan op verschillende manieren gelopen worden, we kiezen ervoor om door een woonwijk naar boven te lopen. Het zijn typische Engelse volksbuurtjes, met oude gevels en af en toe een kerk.
Als we uiteindelijk uitkomen bij het park Clifton Down, lopen we langs de rand van het park naar de brug. Om eerlijk te zijn, wisten we niet goed wat we ons erbij voor moesten stellen, maar de man achter de receptie van het hotel was zo enthousiast dat we niet anders konden dan een kijkje nemen. Eenmaal bij de brug aangekomen, snappen we zijn enthousiasme. Zeker als je beseft dat de brug al meer dan 150 jaar oud is. De brug is ontworpen door Isambard Kingdom Brunel, die ook de SS Great Britain heeft ontworpen die we later vandaag nog gaan bezoeken.
Vanaf de Clifton Suspension Bridge heb je een spectaculair uitzicht over Bristol en de lagergelegen Bristol Avon. De brug hangt 74 meter boven de rivier en heeft een lengte van 214 meter. Om de drukte op de brug wat te reguleren, mag je op de voetgangersgedeeltes niet heen en weer lopen, dus lopen we via de linkerzijde naar de overkant en via de andere zijde weer terug. Zo worden we onderweg getrakteerd op twee verschillende uitzichten. Als we de tweede keer over de brug wandelen, zien we op het hoogste punt van Clifton Down de Clifton Observatory staan.
Eenmaal aan de overkant lopen we nog even het park in om vanaf Clifton Observatory het uitzicht op de brug te bekijken.

12:54 uur – via de gekleurde huizen aan Clifton Wood Crescent terug naar beneden

De volgende stop zijn de gekleurde huizen van Bristol, we hebben er niet echt een idee van wat we ons erbij voor moeten stellen, maar in iedere reisgids over Bristol komen we foto’s tegen van deze vrolijk versierde huizen. Via verschillende straatjes komen we uiteindelijk uit in de straat Clifton Wood Crescent. Hier zien we inderdaad een lange rij met vrolijk beschilderde huizen, maar de vele auto’s in de smalle straat zorgen ervoor dat het niet echt spectaculair is.
We lopen langs de huizen terug naar de rivier en komen uiteindelijk langs “The Pump House”, waar we gaan lunchen.

13:25 uur – lunch bij “The Pump House”

De zon laat zich weer zien, dus gaan we op het terras zitten. De kaart bestaat uit verschillende losse onderdelen, zodat we uiteindelijk met drie verschillende papieren kaarten in onze handen zitten. We bestellen een salade van gerookte makreel, een taartje van zalm en een gegrilde octopus. Die laatste blijkt uit blik te komen (daar kunnen we het beter niet over hebben) de andere gerechten waren vers klaargemaakt en smaakten uitstekend. We dronken er een Clear Head bij van de Bristol Beer Factory en een Illford rhubarb cider.

14:10 uur – langs de oude haven richting Brunel Square

Na de lunch volgen we Merchants Road, steken twee bruggen over en slaan linksaf om de waterkant van Spike Island te volgen. Hier komen we de historische werf Underfall Yard tegen. Deze scheepswerf stamt nog uit het begin van de negentiende eeuw en wordt nog steeds gebruikt. Langs de kade van Underfall Yard liggen verschillende oude schepen en je kunt een kijkje nemen in het historische pomphuis, dat nog steeds in gebruik is.
Als we verder de kaai aflopen, zien we voor het eerste de gekleurde huizen van Bristol in hun volle glorie. Vanaf Spike Island heb je een prachtig uitzicht op deze veelkleurige huizen, die ervoor zorgen dat Bristol geen grauwe uitstraling heeft.

We blijven de kaai volgen tot na de Bristol Marina en moeten daar rechtsaf rondom een oude werf en wat bedrijven lopen. Als we net zijn afgeslagen zien we aan het einde van een doodlopende steeg “The Girl with the Pierced Eardrum” van Banksy. Het portret is duidelijk geïnspireerd op het “Meisje met de Parel” van Johannes Vermeer. Net als andere werken van Banksy heeft dit werk te maken gehad met vandalen die er zwarte verf tegenaan hebben gegooid. Tijdens de coronapandemie droeg het portret een gezichtsmasker.

14:20 uur – Brunel’s SS Great Britain

Als we doorlopen, komen we aan bij het museum en de scheepswerf Brunel’s SS Great Britain. Deze drukbezochte attractie is een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Het middelpunt van deze bezienswaardigheid is de SS Great Britain. Deze oceaanstomer is gebouwd in 1834 en was indertijd het grootste stoomschip ter wereld en de eerste met een volledig metalen boeg en schroef.

Aan boord was plaats voor 382 passagiers, die de beschikking hadden over eigen hutten en een luxe dinerzaal. De maiden voyage van het schip was naar New York. Het was het eerste ijzeren stoomschip dat de oversteek gemaakt had over de Atlantische Oceaan. Later zou het schip nog ingezet worden door het Britse leger, als passagiersschip naar Australië en als opslagplaats. Ondertussen waren de motoren uit de boot verwijderd en had het vijf masten gekregen. Dit is de staat waarin de boot nu te zien is in het droogdok van Bristol.
Een bezoek aan Brunel’s SS Great Britain begint met een bezoek aan het Dockyard Museum. In dit interactieve museum leer je op een leuke manier alles over de SS Great Britain en de rol die de stad Bristol bij de bouw speelde. Met lieren kun je de immense schroef omhoog takelen of je kunt zelf aan het roer van het schip staan.
Op de bovenste verdieping van dit museum kun je via een loopbrug op het historische schip komen. Op dit dek kun je achter het roer staan, het dek zwabberen en echte waaghalzen kunnen zelfs naar het kraaiennest klimmen. Via verschillende trappen kun je benedendeks gaan waar je een kijkje kunt nemen bij kajuiten van de passagiers of een wandeling maken door luxueus ingerichte dinerzaal. In het voorste deel van SS Great Britain, is nu weer een deel van de oude stoommachine te zien.
De SS Great Britain ligt in een droogdok, dat bezocht kan worden. Je kunt rondom de romp van het schip lopen en zien dat de jaren op zee de ijzeren romp geen goed gedaan hebben. Overal zijn er gaten en scheuren te zien.
Als laatste gaan we naar het museum “Being Brunel”. Dit museum is een ode aan de Britse ingenieur Isambard Kingdom Brunel. In het museum wordt Brunel als een soort halfgod weggezet die persoonlijk verantwoordelijk zou zijn geweest voor enkele van de grootste Britse uitvindingen. Dat is misschien wat overdreven, maar het is bijzonder om te zien hoe divers Brunel te werk ging. Naast SS Great Britain was hij ook verantwoordelijk voor de aanleg van de Thames Tunnel en hij heeft de Clifton Suspension Bridge ontworpen.
Het Brunel’s SS Great Britain museum is een leuke plaats om uren door te brengen tijdens je bezoek aan Bristol. We hebben er een dik uur rondgelopen en nog lang niet alles gezien. We willen vandaag nog meer van de stad zien en gaan op weg naar de volgende bezienswaardigheid. Gelukkig is een entreekaartje voor Brunel’s SS Great Britain een jaar geldig en kan het onbeperkt gebruikt worden. We zouden de volgende dag gewoon weer terug kunnen gaan.

15:35 uur – met de boot naar de overkant van de Bristol Avon

Vanaf Brunel Square nemen we de Cross-Harbour ferry naar Harbour Inlet. Een ietwat chagrijnige schipper brengt ons voor £1,20 naar de overkant, terwijl hij moppert over natte touwen en dat hij naar de pub wil.

Aan de overkant lopen we de millenniumpromenade uit, slaan linksaf en steken Anchor Road over. Daar lopen we Lower Lamb Street in waar we “you don’t need planning permission to build castles in the sky” zien, een werk van Banksy. Het is niet het meest spraakmakende werk van hem. Als je in de buurt bent is, het de moeite van bezoeken waard. Net als veel andere kunstwerken van Banksy in Bristol, is het niet meer origineel. Sinds Banksy het kunstwerk plaatste, heeft de eigenaar van het pand een roldeur in de muur aangebracht en een laadplatform gebouwd. Het kunstwerk is hierdoor wat van zijn impact kwijtgeraakt.
We lopen via Ancor Road en Anchor Square terug richting het water. Via Pero’s Bridge en de Prince street Bridge komen we uit bij M Shed.

15:55 uur – M Shed

Als we aankomen bij het M Shed museum – een museum over Bristol, zijn inwoners en zijn geschiedenis – zijn buiten de historische kranen aan het werk. Voor de kranen staat een historische locomotief van een stoomtrein en aan de kade ligt een houten stoomboot voor anker.

Net als het Bristol Museum & Art Gallery kan de M Shed gratis bezocht worden. De collectie van het museum is verdeeld over drie verdiepingen, die samen het verhaal van de stad Bristol vertellen. Op de afdeling Bristol Places word je meegenomen naar verschillende bijzondere plaatsen die de stad rijk is, maar je krijgt ook een kijkje in de lange en bewogen geschiedenis van de stad. Je komt een heuse dinosaurus tegen en je leest er verhalen over hoe Bristol zich voorbereidde op de Tweede Wereldoorlog en verhalen hoe deze periode hier was.

Op de afdeling Bristol People kom je alles te weten over de beroemdste inwoners van de stad, maar ook de festivals en andere evenementen die door de eeuwen heen in de stad zijn gehouden. Ze zijn niet bang om gevoelige onderwerpen aan te snijden, want ook de rol van Bristol tijdens de internationale slavenhandel laten ze niet nbesproeken. Enkele jaren geleden werd een standbeeld van een zeventiende eeuw van de slavenhandelaar Edward Colson nog in de rivier gegooid tijdens een Black Live Matter protest.

De laatste afdeling is Bristol Life. Hier kun je zien hoe de mensen nu en in het verleden leefden in Bristol. Waarom de mensen in Bristol kwamen wonen, wat voor werk ze deden en wat er te doen was om te ontspannen. Net buiten deze afdeling zou het kunstwerk “Grim Reaper” van Banksy hangen, maar die hebben we gemist of hij hing op dat moment ergens anders.

Het M Shed is een leuk museum met leuke en bijzondere verhalen uit Bristol. Iedere afdeling puilt uit van de spullen en verhalen, waardoor het soms wel wat lastig is om een rode draad in de tentoonstelling te zien. Toch hebben we het gevoel dat we Bristol beter hebben leren kennen, na een bezoek aan het M Shed.

17:10 uur – de laatste zon op het dakterras van Mud Dock

Terwijl de laatste zonnestralen over Bristol vallen, lopen we richting het Mud Dock Café voor een drankje op het terras. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de haven en nog meer gekleurde huisjes. We bestellen een Pale Ale van de Bristol Beer Factory, een Ashton Press Cider en een raspberry lemonade. Op het moment dat we ons eerste drankje gebracht krijgen, krijg ik een sms van EasyJet dat onze vlucht de volgende dag geannuleerd is. We vinden een plekje op de vlucht een dag later, bellen het hotel dat we een nachtje langer blijven en proosten op een extra dag in Bristol.

18:05 uur – even terug naar het hotel

Na een paar drankjes gaan we terug naar het hotel, bevestigen dat we een dag langer blijven en frissen ons even op.

19:30 uur – diner bij Pho

We hebben niet gereserveerd bij Pho: een Vietnamees streetfood restaurant met vestigingen in heel het Verenigd Koninkrijk, gelukkig is er over enkele minuten een tafel vrij en wachten we even bij de voordeur. Als we eenmaal zitten, bestellen we een lokaal Vietnamees biertje, crispy spring rolls en pork & lemongrass meatballs.

Alles is er verrassend snel, ondanks dat het restaurant helemaal is volgeboekt. De voorgerechtjes smaken uitstekend. Als hoofdgerecht bestellen we “pho”, het nationale gerecht van Vietnam. De basis van pho is altijd hetzelfde, een aromatische bouillon, gevuld met rijstnoedels en andere ingrediënten. We bestellen de klassieke beef brisket, de hot & spicy beef brisket en de pho house. We krijgen enorme kommen met noedelsoep en een schaaltje met extra ingrediënten die we naar smaak kunnen toevoegen.
Na het eten lopen we terug naar het hotel, onderweg zien we dezelfde streetart kunstwerken als vanmorgen vroeg.
Bristol is een leuke en levendige stad, die verrassend genoeg uitermate geschikt is voor een stedentrip. Hoewel we wat langer in Bristol zijn gebleven dan vooraf gepland, hebben we onszelf geen moment verveeld. De stad heeft af en toe wat rauwe randjes, afgewisseld met mooie uitzichten, volle winkelstraten en een gezellig historisch centrum. Kortom; Bristol is een dikke tip als stedentripbestemming.

wat deden we nog meer in Bristol

De volgende dag hebben we ons niet verveeld. Bristol zit vol met leuke vintage winkels. Een aantal toffe zijn bijvoorbeeld Urban Fox op de St Nicolas Market en Beyond Retro op broadmead. We hebben heerlijk geluncht op de st Nicolas Market waar je verschillende leuke kraampjes met streetfood hebt. Bristol zit vol leuke en verrassende plekken.

Soortgelijke berichten